Dodijeljena stipendija Hrvatska može bolje studentici Ekonomskog fakulteta u Zagrebu

052DSC_1723
Prosvjed “Hrvatska može bolje” 1.6.2016.

Inicijativa Hrvatska može bolje dodijelila je stipendiju za studente i studentice – roditelje malog djeteta “Hrvatska može bolje: obitelj i obrazovanje idu zajedno”.

Dobitnica stipendije je Leonarda Špiranec, studentica pete godine Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, koja će u razdoblju od listopada 2016. do srpnja 2017. primati mjesečnu stipendiju u iznosu od 1.200,00 kuna, ukupno 12.000,00 kn.

„Stipendija će meni i suprugu pomoći financijski, ali više to osjećam kao priznanje za sve što sam dosad napravila. Iznenadila sam se što sam je dobila i drago mi je što sam prepoznata. Nema nas puno u ovakvoj situaciji koja nije lagana, a ovo stipendija je znak da nas se netko ipak sjetio“, rekla je dobitnica stipendije Hrvatska može bolje Leonarda Špiranec.

Riječ je novcu prikupljenom putem Crowdfunding kampanje za organizaciju prosvjeda podrške nastavku Cjelovite kurikularne reforme. Organizacije koje stoje iza Inicijative obavezale su se da će sav višak novca koji su prikupile za održavanje prosvjeda Hrvatska može bolje preusmjeriti u stipendiranje školaraca ili studenata.

Prosvjedna akcija “Hrvatska može bolje – bez vas!” 16.6.2016.

Završni financijski izvještaj Inicijative dostupan je na ovoj poveznici.

leonarda_press
Leonarda Špiranec

Studentica Leonarda Špiranec je zadovoljila sve potrebne uvjete dobivanja stipendije i ostvarila maksimalan broj bodova, uključujući i dodatne bodove po svim navedenim kriterijima. Njen prijedlog javnog događaja usmjerenog studentima je procijenjen relevantnim, realističnim i korisnim za roditelje studente, ali i studentsku populaciju u cjelini. Organizacijski tim Inicijative se obvezuje pružiti dobitnici savjetodavnu podršku za dodatnu razradu projekta javnog događaja i svu logističku podršku za organizaciju planiranog događaja. Dobitnica stipendije Leonarda Špiranec, dijete je rodila na trećoj godini ekonomije, a dva tjedna nakon carskog reza izašla je na kolokvij iz kolegija Demografija, premda su joj profesori omogućili kasnije pisanje. Supruga Filipa, također studenta, upoznala je na fakultetu, a zajednički su odlučili kako neće pauzirati godinu jer su smatrali da će im tako biti lakše savladati sve prepreke.

Odluka o izboru stipendistice je donesena temeljem prethodno objavljenih kriterija, koji su uključivali prosjek ocjena zadnje dvije godine studija i prijedlog ideje za osmišljavanje javnog događaja usmjerenog studentima, a dodatne bodove nosili su studiranje izvan mjesta prebivališta,  i aktivnosti u zajednici.