Iznevjerili ste budućnost obrazovanja, vrijeme je da vam kažemo DOSTA!

Organizacije civilnog društva okupljene u Inicijativu Hrvatska može bolje najavile su na današnjoj konferenciji za novinare prosvjednu akciju Hrvatska može bolje – bez vas! na Markovom trgu, 16. lipnja 2016., a nakon ignoriranja glasa 50.000 građana i građanki na prosvjedima diljem Hrvatske i inozemstva.

„Od prosvjeda, nitko se nije niti jednom riječju izjasnio na naše zahtjeve. Upravo suprotno – potpuno su se oglušili i ignorirali glas građana te su tako pokazali kako u ovoj zemlji nema političke volje za provedbu ove obrazovne reforme na način na koji je bila zamišljena“, naglasila je Eli Pijaca Plavšić iz Inicijative Hrvatska može bolje.

Nikola Baketa iz Inicijative istaknuo je kako se ovim prosvjedom svim političkim elitama šalje jasna poruka: „Oni koji se igraju s budućnošću obrazovanja, više nemaju političku budućnost u ovoj zemlji“, kaže Baketa.

Dodatno, Pijaca Plavšić napomenula je kako Inicijativa Hrvatska može bolje onima na vlasti poručuje da je dosta. „Ali isto, puno važnija poruka je onima koji u budućnosti žele vladati ovom zemljom – njima poručujemo da moraju slušati glas građana i da ne smiju iznevjeriti šanse za budućnost u ovoj zemlji. Mi građani smo oni kojima političari odgovaraju i želimo da obrazovanje se stavi kao nacionalni interes“.