Za kraj političke godine 2015./2016. – ocjena: 1 (nedovoljan)!

Hrvatski sabor je propustio ključnu priliku da spriječi štetnu politiku obrazovnih vlasti i usvoji zaključak o obrazovanju kao ključnom nacionalnom prioritetu, dok je Vlada nastavila krajnje neodgovoran odnosa prema Ekspertnoj i stručnim radnim skupinama koje su oblikovale proces reforme.

Zbog takvog zaustavljanja cjelovite kurikularne reforme, sutra, na zadnji dan škole, kada učenici i odgojno-obrazovni djelatnici slave kraj školske godine, inicijativa Hrvatska može bolje dodijelit će ocjenu NEDOVOLJAN saborskim zastupnicima i predstavnicima izvršne vlasti.


Predstavnici inicijative saborskim zastupnicima će podijeliti svjedodžbe o nedovoljnom uspjehu sutra, u petak 10. lipnja 2016. od 8:45 ispred Hrvatskog sabora.


Ocjena nedovoljan osobito je upućena onima koji su nanijeli direktnu štetu hrvatskom obrazovnom sustavu i budućnosti mladih generacija pa time i društvu u cijelosti koje danas nema niti jednog čvrstog institucionalnog i društvenog uporišta za kvalitetan razvoj.

50.000 građana i građanki zajedno sa organizacijama civilnoga društva i sindikatima upozoravaju kako je ključan odnos koji svaka odgovorna Vlada i parlament trebaju imati onaj koji ima povjerenja u obrazovne radnike i omogućava im autonomiju i slobodu da provedu ključnu reformu obrazovanja. Inicijativa će i dalje inzistirati da Hrvatski sabor jednoglasno donese zaključak o podršci OVOJ reformi, OVOM ekspertnom timu i OVOM modelu s jasnim ODBACIVANJEM zaključaka saborskog Odbora za obrazovanje!

U suprotnom, zahtijevamo od njih da odstupe.