Predsjednik Sabora manipulira proceduru protiv obrazovanja kao nacionalnog prioriteta

Nakon što je predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner odbio priliku da se na dnevni red Sabora stavi rasprava i glasanje o potpori cjelovitoj Kurikularnoj reformi obrazovanja, navodeći da je prijedlog stigao tek jučer, pa “naprosto” ne stigne biti uvršten u dnevni red, inicijativa «Hrvatska može bolje!» upozorava da je riječ o manipulaciji.

Istovremeno je, naime, predsjednik Sabora dozvolio da se u dnevni red uvrsti 12 novih točaka među kojima je i izbor novih Ustavnih sudaca o kojemu se nadležni saborski Odbor tek jutros izjasnio.

S obzirom na ovakvu manipulaciju saborskom procedurom, zbog podrške više od 50.000 građana i građanki koji su se prekjučer okupili na prosvjedima širom Hrvatske i svijeta, inicijativa «Hrvatska može bolje» poziva saborske zastupnike da tijekom današnjeg sjednice inzistiraju na uvrštavanju ove teme na dnevni red. K tome, pozivamo sve zainteresirane da se s takvim zahtjevom obrate predsjedniku Sabora na predsjednik@sabor.hr, kao i svim zastupnicima.


Predsjedniku Hrvatskog sabora – Željku Reineru, možete poslati mail na adresu predsjednik@sabor.hr, a adrese ostalih saborskih zastupnika kojima se želite obratiti pronaći ćete na saborskim web stranicama http://www.sabor.hr/zastupnici

Sadržaj poruke naravno možete osmisliti i sami, a možete poslati i ovo:

Za predsjednika Sabora:

Gospodine Reiner,

Zahtijevamo da prestanete manipulirati saborskom procedurom te ispoštujete zahtjev 50.000 građana da se već ovog petka donese saborski zaključak o podršci Cjelovitoj kurikularnoj reformi, na način da ga ODMAH uvrstite NA VRH dnevnog reda aktualne sjednice.

Za zastupnike/ce

Gospodine/gospođo ________ (ubacite ime zastupnika/ce kojoj se obraćate)

U srijedu smo s prosvjeda uputili jasan zahtjev da Sabor već danas donese saborski zaključak o podršci Cjelovitoj kurikularnoj reformi. S obzirom da predsjednik Sabora, akademik Reiner, manipulira procedurom, molim vas da u funkciji predstavnika/ce građana i građanki u Hrvatskom saboru inzistirate na uvrštavanju točke na dnevni red, brzoj raspravi i glasovanju.