Kampanja #JerHrvatska #Hrvatskamorabolje

Prije godinu dana, 1.6.2016. godine, 50 000 ljudi izašlo je na ulice za obrazovanje pod motom „Hrvatska može bolje“.

To nije bila „fešta“, to nije bilo „čekanje tramvaja“. Bio je to prosvjed protiv političkih floskula. Bilo je to zalaganje za reformu obrazovanja.

Svatko tko razmišlja dulje od četiri godine unaprijed zna da vrijedi ulagati u obrazovanje. Kvalitetno obrazovanje izgrađuje ljude koji iniciraju promjene, pokreću poslove, grade demokratsko i solidarno društvo. Kvalitetno obrazovanje povećava kvalitetu života.

Kad se ne bojimo biti iskreni prema sebi i drugima, kad brinemo za ljude, kad volimo ovu zemlju lakše nam je kritički promisliti i tražiti bolje u situacijama kada nema objašnjenja za ono što se događa osim onog objašnjenja da je to jednostavno tako #jerHrvatska.

Jer kako objasniti da u turističkoj zemlji mladi čak i mladi koji završavaju turistička zanimanja teško nalaze stabilno zaposlenje koje će im omogućiti dostojanstven život, kako objasniti da ti treba „debela“ veza ako kao medicinska sestra ili tehničar želiš dobiti stažiranje, kako objasniti da se mladima otvara mogućnost samo za stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa, a da to stručno osposobljavanje uključuje poslove kao što je “voditelj gradilišta”, kako objasniti da su političarima puna usta STEM-a kad mladi koji se obrazuju u tim područjima nađu posao u Irskoj, ali ne i u Hrvatskoj … Ovo je samo djelić tog #jerHrvatska osjećaja.

Svatko od nas ima svoju priču. Baš tu priču želimo čuti i objaviti. Taj djelić vašeg iskustva upotpunjuje #jerHrvatska sliku. Trebamo otvoreno progovoriti o problemima da bi ih mogli zajednički rješavati. Trebamo javno pohvaliti dobre primjere da pokažemo da može i mora bolje.

Snimite video ili nam tekstualno opišite svoja iskustva vezana uz obrazovanje, kao i uz zapošljavanje ili kvalitetu života u Hrvatskoj.

Koristite pri tom #jerHrvatska i #Hrvatskamorabolje. Pošaljite nam svoj tekst ili video preko naše stranice. Opišite iskustva i ono što bi htjeli promijeniti u Hrvatskoj, a mi ćemo ih objaviti.

Pretvorimo #jerHrvatska osjećaj u # Hrvatskamožebolje osjećaj!

4 hours ago
"Ne bum ja ovdje ništa pil. Koja stranka je organizator"
#jerhrvatska
1 day ago
Da Ministarstvo uprave zabrani zastavu grada Dubrovnika, koji btw se služi svojom historijskom zastavom, danas bi to bila nacionalna vijest. Ovako, kako se radi o HDZ-u nesklonom gradu,ne samo da se može zabranjivati, već to nikoga izvan PGŽ nije pretjerano ni briga. #jerhrvatska https://t.co/yTNOdLg4iN nos_kos photo
3 days ago
Da Ministarstvo uprave zabrani zastavu grada Dubrovnika, koji btw se služi svojom historijskom zastavom, danas bi to bila nacionalna vijest. Ovako, kako se radi o HDZ-u nesklonom gradu,ne samo da se može zabranjivati, već to nikoga izvan PGŽ nije pretjerano ni briga. #jerhrvatska https://t.co/yTNOdLg4iN 1ookica photo
3 days ago
Da Ministarstvo uprave zabrani zastavu grada Dubrovnika, koji btw se služi svojom historijskom zastavom, danas bi to bila nacionalna vijest. Ovako, kako se radi o HDZ-u nesklonom gradu,ne samo da se može zabranjivati, već to nikoga izvan PGŽ nije pretjerano ni briga. #jerhrvatska https://t.co/yTNOdLg4iN matr0shka_ photo
3 days ago
Da Ministarstvo uprave zabrani zastavu grada Dubrovnika, koji btw se služi svojom historijskom zastavom, danas bi to bila nacionalna vijest. Ovako, kako se radi o HDZ-u nesklonom gradu,ne samo da se može zabranjivati, već to nikoga izvan PGŽ nije pretjerano ni briga. #jerhrvatska https://t.co/yTNOdLg4iN markojurci photo
3 days ago
Sve neke reforme, svi neki sustavi, svi neki zakoni, sve neke odluke.
Sve je to jedno veliko ništa kad čovjek ne može osigurati svoju osobnu i obiteljsku egzistenciju.
Al' važno je da je nama kao u raju.
#jerhrvatska
6 days ago
Tko se sjeća Kurikularne još? #hrvatskamožebolje https://t.co/Vc6Z34Cg3B