Priopćenje za javnost, 27.5.2016.

MEDIJIMA I NOVINARIMA

U Zagrebu 27. svibnja 2016.

Organizacije civilnog društva okupljene u GOOD inicijativu, preko 60 različitih udruga, sindikati SSSH i SOMK, učitelji i učiteljice te razni pojedinci pozivaju građanke i građane Hrvatske da jasno pošalju poruku da je obrazovanje prioritet hrvatskog društva te da iskažu svoju podršku učiteljicama i učiteljima te Cjelovitoj kurikularnoj reformi, na prosvjedu

Hrvatska može bolje

u srijedu 1. lipnja 2016. u 18 sati

na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu te

u Splitu, Osijeku, Rijeci, Puli, Dubrovniku, Slavonskom Brodu, Korčuli, Bjelovaru.

Pitanje obrazovanja je pitanje budućnosti naše djece – budućnost stavlja to pitanje pred nas. Ovo je ispit naše zrelosti i ispit naše odgovornosti prema našoj djeci, našim nećakinjama i nećacima, prema budućnosti. Učiteljice i učitelji su svoju stručnost, svoje iskustvo, znanja i vještine stavili na raspolaganje Hrvatskoj da se oblikuje škola koja će odgovarati na zahtjeve budućnosti, koja će učenike pripremiti da aktivno pridonose dobrobiti Hrvatske i Europe. Zauzvrat su doživjeli političke napade. Vrijeme je da Hrvatska pokaže da može bolje od aktualne političke garniture!

Detalji o prosvjedu se nalaze na www.hrvatskamozebolje.org  i na Facebook eventu.

Za dodatne medijske izjave kontaktirajte:

Martina Horvat, martina@gong.hr

Mario Bajkuša, mbajkusa@fso.hr